07 de febrer 2018

EUPV PRESENTA AL PLE UNA DECLARACIÓ SOBRE AHED TAMIMI, MENOR PALESTINA EMPRESONADA


L'ocupació de Palestina és un dels conflictes més greus del segle XX i del XXI a nivell global, i que més conculcacions de Drets Humans i del Menor està produint.

La declaració de Donald Trump del passat dia 6 de desembre nomenant a la ciutat de Jerusalem capital d'Israel suposa una nova agressió imperialista d'Estats Units, atacant de forma directa a Palestina amb efectes importants en l'esdevenir d'Orient Mitjà i les relacions internacionals.
Aquesta declaració és contrària al Dret Internacional i les decisions de l'ONU, en l'Assemblea General de la qual, del 21 de desembre de 2017, s’exigia de forma contundent a EUA mantenir la seva ambaixada en Tel Aviv.

La declaració de Trump ha provocat la mort de 10 persones palestines, més de 3.500 ferides, centenars de persones detingudes i un nou augment de la tensió en tot l'Orient Mitjà. La repressió està sent selectiva; detenen a les seues cases a líders i símbols socials de la lluita i la resistència contra el sionisme. Això no és nou en la política repressiva del sionisme, Khalida Jarrar, diputada palestina famosa pel seu compromís polític, feminista i anti repressiu, i l'activista Khitam al-Saafin, Presidenta de la Unió de Comitès de Dones Palestines van ser detingudes el passat 3 de juliol, sota la figura de detenció administrativa, és a dir, sense càrrecs ni acusacions. Khalida segueix encara a la presó.

Sota aquests paràmetres, l'activista Ahed Tamimi i la seva mare van ser arrestades la matinada del 18 de desembre. Ahed, és una xica de 16 anys, membre d'una coneguda família d'activistes pels drets del Poble palestí, que s'ha convertit en un referent de l'heroica resistència del poble palestí enfront de l'exèrcit sionista d'ocupació de Palestina.


Tamimi ha estat acusada de diversos delictes per un tribunal militar, relacionats amb impedir als soldats complir les ordres rebudes. La menor està en situació d'aïllament, lligada de peus i mans, la qual cosa suposa una vulneració inqüestionable de tota la legislació internacional en relació amb el tracte a menors, així com dels Drets Humans.


Ahed és sols un exemple dels centenars de menors (més de 400 només en 2017) que l'Estat israelià deté o empresona, tal  i com diversos organismes observadors de DDHH o la pròpia ONU vénen denunciant des de temps enrere.

Els fets que s'han produït en les últimes setmanes són part de les contínues agressions que l'Estat d'Israel porta realitzant des de fa dècades en la seua  estratègia de “neteja ètnica”  sobre el Poble palestí

“El Ple de l'Ajuntament de Tavernes de Valldigna per acord dels grups Socialita, Compromís i EUPV-AC declara:
1.- Mostrar el seu suport a Ahed Tamimi, a tota la seva família i a tots aquells palestins i palestines que dia a dia,  incansablement ,lluiten pels drets del seu poble i la seva llibertat.
2.- Instar a que el Govern d'Espanya sol·licite l'alliberament immediat de Ahed Tamimi i totes les persones que estan de forma il·legal i irregular a la presó.
3.- Exhortar a les autoritats israelianes a complir estrictament la Convenció de Drets dels Infants, que ja va ser ratificada per Israel en 1991, però incomplida segons les recomanacions finals abocades pel Comitè dels Drets del Nen
4.- Instar als òrgans corresponents de la Unió Europea que en la seva determinació per promoure els drets humans i la democràcia a tot el món, exigeisca l'alliberament de Ahed Tamimi i plantege a la Comissió Europea revocar l'estatus d'Israel com a soci preferent.
5.- Exigir a EUA, tal com ha recollit la resolució del 21 de desembre de 2017 de l'Assemblea General de l'ONU, fer marxa enrere en la seua decisió de reconèixer a Jerusalem com a capital d'Israel i que s'abstinga de traslladar la seva ambaixada a la ciutat.
6.- Enviar la present iniciativa a les autoritats estatals i de l'Estat d'Israel”