13 d’agost 2015

UNA BONA LLAVOR LA DE LES ASSISTENTES SOCIALS I LA GENT ALTRUÏSTA I SOLIDÀRIA



Esquerra Unida de Tavernes ha tingut l'oportunitat de col·laborar amb les assistentes socials, que fan una llavor molt important i necessària, com és ajudar els més necessitats.

Durant molts dies, a tots els que passàvem pel Passeig Colom se’ns encongia el cor en veure una xica jove del poble asseguda o gitada en un dels banquets, durant dies i dies, amb la duresa que això comporta. Així que, en veure aquest panorama i sentir comentaris diferents al respecte, ens adreçarem a les assistentes socials per assabentar-nos del que passava i oferir la nostra ajuda si calia.

Les assistentes ens informaren que la xica tenia problemes amb als pares i no volia viure amb ells, ni amb l’un ni amb l’altre, ja que estan separats, i que a més a més, tenia un problema de salut i necessitava prendre una medicació determinada.

Els seus pares, davant aquesta situació tan complicada, començaren a recollir  firmes per tal de demanar ajuda.

Nosaltres demanarem informació a les assistentes, les quals ens digueren que li havien buscat un pis compartit. Però la xica, a causa dels seus problemes mentals transitoris, es negava tant a tornar amb els seus pares com a viure acompanyada, no volia estar amb ningú, volia estar sola.

Nosaltres, preguntarem a les assistentes en què podríem ajudar i ens contestaren que intentarem trobar una casa perquè hi poguera viure ella sola, amb un lloguer social.

Llavors, des del col·lectiu, vàrem buscar una casa que pertany a uns familiars d’una companya d’Esquerra Unida. Les assistentes anaren a veure la casa per comprovar que reunia les condicions necessàries per a viure i van donar el seu vistiplau.

És una casa xicoteta i acollidora. La casa s’ha netejat a fons i s’hi han fet alguns retocs per part de les assistentes i per algunes companyes d’EU, (arreglar frigorífic, comprar microones...) per tal que la xica hi poguera estar  a gust.

Ara, després d’instal·lar-se allí la xica, les assistentes hi aniran sovint per tal de fer un seguiment del seu estat i  de la seua evolució mèdica. A més, se li portarà el menjar (per part dels pares) i comprovaran que es pren la medicació que li correspon per a la seua prompta recuperació.

Des d’EU estem contents d’haver pogut ajudar a  solucionar el problema de la nostra veïna. Esperem que es recupere prompte i puga tornar a fer la seua vida habitual.

 I per la nostra part confirmar que sempre hi estarem ahí per ajudar la gent que ho necessita.