04 de juliol 2011

Ignacio Blanco (EU): “La privatització de Bancaixa pactada per PP i PSOE ens ha deixat un banc anti-RobinHood, que roba als pobres en favor dels rics”

El diputat d’esquerres es pregunta: “Qui té més de 2.000 euros de saldo en els comptes? Evidentment, els aturats, els pensionistes i els treballadors precaris no”.

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida a Les Corts, Ignacio Blanco, ha criticat durament les primeres decisions comercials de Bankia, el nou banc format per la fusió i privatització de Bancaixa, CajaMadrid i altres entitats menors: “Hem passat d’una caixa d’estalvis valenciana i amb arrelament social, a un banc que reparteix sous indecents als seus directius mentre ofega els clients normals amb comissions que no estaven en els contractes firmats”.

A la indignació pels més de 10 milions d’euros que es repartiran en sous els tres principals directius de Bankia -Rato, Olivas i Verdú-, s’afegeix “l’escàndol” de les comissions que la nova entitat cobrarà trimestralment als clients que tinguen un saldo inferior a 2.000 euros en els comptes. Per al diputat d’EUPV, “aquest és el resultat final del procés de desterritorialització i privatització de les nostres caixes d’estalvis pactat pel Partit Popular i el Partit Socialista: Bankia, un banc anti-RobinHood, que roba els pobres per a benefici dels rics”.

“Qui té més de 2.000 euros de saldo en els comptes? Evidentment, no serà el cas dels centenars de miler d’aturats, pensionistes i treballadors precaris que contribuiran amb aquest nou delme a engreixar el balanç de resultats del nou banc amb seu a Madrid”, afirma Blanco. Per al diputat d’esquerres, “el més indignant de tot és que aquestes comissions, que contravenen les condicions contractuals firmades anteriorment, són anunciades als clients com nous avantatges”.

“On teníem una caixa d’estalvis valenciana, arrelada al territori i pensada per a les economies familiars, ara ens trobem amb un banc que practica l’abús comercial sobre els seus clients. Aquest és el resultat d’un procés al qual Esquerra Unida es va oposar des del principi, sent l’única formació política que va votar en contra de la fusió i privatització de Bancaixa en tots els àmbits: des de les institucions parlamentàries fins a la pròpia Assemblea General de Bancaixa”, recorda Blanco.