04 de juliol 2011

Esquerra Unida reclama en Les Corts una nova comissió d’investigació de l’accident del Metro

Esquerra Unida reclama en Les Corts una nova comissió d’investigació de l’accident del Metro
divendres 1 juliol 2011

La coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica, Marga Sanz, presentarà hui una petició en Les Corts Valencianes per a que s’obriga de nou una comissió que investigue a fons l’accident. “Ens comprometérem amb l’Associació de Víctimes de l’accident del Metro del 3 de Juliol a seguir lluitant per obtenir justícia. La fulla de ruta signada per les forces polítiques de l’oposició del passat mes de febrer ha de complir-se i per això demanem la comissió en Les Corts, perquè aquesta mesura siga la primera en posar-se en marxa i el PP accepte que així siga”, reclama.

El pròxim diumenge es compliran cinc anys de l’accident de Metro, “i encara no s’ha produït la depuració de responsabilitats pertinents, així com encara són necessàries les millores i actuacions de la línia 1. Després de tants anys, esperem que el PP rectifique i escolte al col·lectiu i les seues reivindicacions i no faça oïdes sordes com ha fet fins ara”, ha criticat Sanz.

Esquerra Unida es va comprometre fa mesos a portar la reclamació d’una nova comissió d’investigació sobre l’accident de metro en Les Corts. “I és una de les nostres primeres propostes, perquè considerem que aquest accident no pot oblidar-se i s’ha d’escoltar a les víctimes i familiars d’aquells que perderen la vida en l’accident”, ha assenyalat la diputada.

Sanz recorda que la Línea 1 “ha estat una línia plena d’incidents i anomalies. Hi havia múltiples indicadors de que les coses no funcionaven bé, que s’enregistraven queixes d’usuaris i treballadors. No va ser un accident fortuït, va ser la clara conseqüència de la falta d’inversions en el manteniment i en la seguretat de la línia”. La diputada d’esquerres ha criticat durament impassibilitat del PP en aquest assumpte durant els últims cinc anys. “Ens ompli de vergonya veure com han actuat els dirigents del govern valencià, sense cap dimissió, sense cap resposta a l’associació, sense millores necessàries de la línia. Ara els presentem de nou l’oportunitat de rectificar i confiem que l’accepten”, reclama.

Esquerra Unida a més, ha anunciat que participarà durant la jornada de diumenge en les activitats commemoratives que l’associació ha organitzat.