21 d’agost 2017

RECUPERACIÓ DE LES PLATGES DE TAVERNES. QUE FER?

Ningú amb un mínim de formació o memòria posa en dubte que el desastre que patim en les nostres platges està provocat per les actuacions de la Delegació de Costes, que depén del Ministeri de Medi Ambient, i per tant del Govern Central, en la desembocadura del Xúquer i l’Estany  de Cullera.


Es pot vore que les actuacions a la costa construint espigons verticals a la platja produeixen acumulació d'arena a la part nord i desaparició de la platja a  la part sud.

Eixa és la causa principal del que estem patint. Per això, l’Ajuntament ha demanat en nombroses ocasions l’elaboració d’un projecte integral que done solució al problema. Fins i tot, hem presentat esmenes als Pressupostos de l'Estat, que no han estat aprovats per la majoria del PP i C’s. El mateix cas que el del projecte del Riu Vaca.

Les solucions existeixen. Podeu vore les fotos aèries de la platja de Xilxes en Castelló on estan solucionant el problema amb barreres horitzontals:


També a l'Estany de Cullera estan fent el mateix i la millora és evident.





Aleshores, per què a Tavernes no ho fan i malbaraten els diners portant camions d'arena que no duren ni una setmana a les platges? Clar, com la gent li dona la culpa a l’Ajuntament...per al PP no és cap problema.

Nosaltres preguntem: Quantes gestions ha fet el PP local amb el Ministeri, la Delegació de Costes... per a que resolguen el problema? Si n’han fet, quan pensen contar-nos el resultat?

El mateix passa amb el projecte de laminació del riu Vaca. Quantes gestions han fet? Perquè no recorden que eixe projecte possibilitaria el by-pass de la carretera, ja que la urbanització que ells varen fer ara ho impedeix. És més fàcil criticar les redones i no recordar perquè de moment no hi ha altra solució.