22 d’abril 2017

NOTA DE PREMSA EUPV TAVERNES DE LA VALLDIGNA

Ricardo Sixto lamenta l’actitud del delegat de govern i la polèmica de les banderes republicanes


Per al diputat d’Esquerra Unida “no cap sentit aquesta amenaça de denunciar als ajuntaments per fer un homenatge a la Segona República. Li recordem a Moragues que aquesta bandera representa un règim  democràtic de  la història  del nostre  país  i que  va    ser derogada per un colp d'Estat".


Els diferents Ajuntaments que han penjat la bandera republicana en les seues façanes per fer un homenatge a la Segona República, com és habitual en aquestes dates, s’han trobat amb una ‘amenaça de denúncia’ per part del delegat del govern a València, Juan Carlos Moragues. Ricardo Sixto aclareix que aquestos consistoris “no han vulnerat cap llei donat que no han substituït cap bandera de les oficials, tal i com marca la legislació sobre l’ús de les mateixes. Aquesta actitud no cap explicació, la República forma part de la nostra història, es tracta d’un règim democràtic elegit en urnes i que ens sentim molt orgullosos”.

Recorda que “la consolidació de la nostra democràcia parlamentària deu molt als valors republicans i que molts dels principis constitucionals provenen d’aquesta: la separació de poders, la independència del poder judicial, la separació entre Església i Estat, la garantia efectiva dels drets fonamentals, el reconeixement efectiu del principi d’igualtat i la no discriminació, entre altres”, per això insisteix, “el delegat del govern haurà d’explicar-nos quin és el motiu pel qual persegueix aquests Ajuntaments per fer un homenatge al que representa tots aquests valors i que forma part de la nostra història democràtica”.

“Des d’Esquerra Unida anem a demanar la compareixença de la Vicepresidenta, ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, per a que explique aquests fets que considerem són atac clar a la llibertat d’expressió“, explica Sixto. A més a més, el diputat valencià també presentarà una Proposició no de Llei perquè el govern inste al delegat del govern a que retire aquestes denúncies.

Per un altre costat, l’Alcalde de Bunyol, Rafa Pérez, afegeix que “des de les façanes dels Ajuntaments sempre s’han penjat diferents banderes i pancartes, reivindicatives com la del col·lectiu LGTBi, o festives del municipi i que mai ningú ha ficat en dubte”. Per això, “anem a presentar mocions des de tots els Ajuntaments reprovant al delegat del govern ja que entenem que

s’ha extralimitat en les seues funcions i que està utilitzant el seu càrrec per
perseguir als Ajuntaments que no som de la seua ‘corda’ ”, conclou l’Alcalde.

Per al diputat d’Esquerra Unida, “és evident que el delegat del govern està fent un mal ús del seu càrrec i el País Valencià no es mereix tindre en les institucions persones que menyspreen els valors democràtics” .


València, 19 d’abril de 2017