04 d’agost 2015

UN PLENARI EL DE DILLUNS AMB QÜESTIONS IMPORTANTS


Al plenari d’ahir es varen aprovar  coses interessants,  com el pressupost per a l’any en curs que no es va poder aprovar en la legislatura anterior, quan Compromís no tenia majoria absoluta.

El nostre representant, Eduardo Bononad, va votar en contra del pressupost per diverses raons.

És un pressupost que contempla el sou de cinc alliberats, tres regidors, un Cap de Gabinet de l’Alcaldia i un responsable de Comunicació i Protocol. Un dineral per a un poble en crisi.

Nosaltres pensem que un poble en crisi i amb 216 treballadors fixos a l’Ajuntament, no necessita tants polítics a sou. El que necessita és que es marquen  uns objectius, els que el poble necessita, i que els funcionaris hi treballen per aconseguir-los. Així ho fèiem nosaltres quan teníem l’Alcaldia.

Tampoc podem acceptar, que es dediquen  milers d’euros a pagar un nou projecte del mur del riu Vaca, quan ja en tenim un complet, que solucionarà tots els problemes d’inundabilitat del riu. Això és tirar els diners.

Un altre despropòsit que contempla el pressupost és el projecte del famós col·lector de la platja. Resulta difícil de comprendre que ens gastem 2.9 milions d’euros en un projecte sense trellat,  que no serveix per a desaiguar les aigües de pluja de les gotes fredes sinó només és per a traure l’aigua de pluja.  Si plou  molt, tardarà en buidar tota eixa aigua, perquè el col·lector, que arribarà fins al dipòsit que es farà a la zona de San Pablo,  no té pendent. I, no ho diguem sols nosaltres, el projecte ho diu a la seua memòria:

En el punto de conexión del colector ya ejecutado y el proyectado se posee una cota de terreno de 1,72cm. A partir de este punto y hasta la estación de bombeo las cotas se mantienen relativamente constantes.

Aleshores, no entenem per a què eixa despesa. Si es tracta de traure l’aigua a poc a poc no fa falta cap col·lector, es fan uns albellons a les zones més baixes comunicats a l’arena i tota eixa aigua desapareix en un no-res. I per tant, ens vàrem oposar.

Vàrem aprovar el Compte General de 2014, i una sèrie de documents econòmics que justifiquen que complim les indicacions del Ministeri d’Hisenda com Ajuntament intervingut que som. Perquè l’Ajuntament no està sanejat com ha dit repetides vegades l’Alcalde. En els documents es detallen els problemes econòmics que té l’Ajuntament, com són que un 48% del total del pressupost està dedicat a despeses de personal, l’excessiu endeutament (encara que s’ha rebaixat molt a base de renegociar els venciments allargant-los) i sobretot, el problema que venim denunciant des de fa temps, la gran quantitat de deutors que té l’Ajuntament, “el pendent de cobrament”.

Per fi semblava que havien reconegut el problema de pendent de cobrament i en la comissió d’hisenda vàrem explicar les seues causes: Padrons sense renovar amb vivendes a noms d’antics propietaris, deutes amb terminis vençuts impossibles de cobrar, rebuts en executiva que no es poden tramitar, un sistema informàtic de gestió de cobrament que no funciona, etc.

 A instàncies d’EUPV-AC es va decidir  posar una partida d’inversió per a iniciar i modificar el programa de gestió. Però, malgrat això, al revisar el document que anava al plenari no hi havia cap quantitat per a eixa urgència. El regidor responsable ens va dir que no hi havia temps amb el que queda d’any per a contractar eixe sistema.

Com que, afortunadament, coneixíem que des de fa anys l’ajuntament de Catarroja té resolt aquest problema, vàrem convidar al regidor responsable dels sistemes informàtics a vore el funcionament del programa que tenen i ens vàrem quedats bocabadats de la seua rendibilitat. Així que, es pot resoldre el problema, però el que no hi ha és voluntat. Sembla que “a la majoria”  no li agrada que l’oposició li aporte sol·lucions. Mal comencem i ells s’ho perden.

Com vegeu, motius sobrats per a votar en contra del pressupost de Compromís.
A part del pressupost també es varen tractar, altres qüestions com, entre altres:
 Es va aprovar per unanimitat una moció d’EUPV-AC demanant a RENFE la construcció d’un pas inferior a les vies de l’estació amb ascensors per a donar un 100%  d’accessibilitat, perquè l’any passat havíem fet una denúncia  i ens havien  contestat que abans de finalitzar 2015 ho construirien.

El PSOE va presentar una moció amb una proposta sobre el compliment del principi  d’aconfessionalitat de les institucions públiques, és a dir, que les Corporacions Municipals no poden anar com a tals a actes religiosos. La veritat és que ens va sorprendre perquè a  la legislatura anterior hi anaven “il·legalment” tots a misses i processons i no es perdien ocasió per eixir a la foto.


 A la comissió de règim interior on vàrem debatir el tema, el PP i Compromís es varen abstenir i el PSOE i EUPV-AC vàrem votar a favor. Però al plenari el PP i Compromís varen votar en contra amb l’excusa que no estaven definits quins actes eren confessionals i quins no. Mira que es fàcil saber-ho... si hi ha un senyor disfressat de retor no es pot anar. Com va dir el representant nostre mig en broma, a la comissió de dimecres es varen abstenir per a que “Topete” no s’enfadara i ara que... han votat en contra!!!