03 de febrer 2015

EL MURO QUE VOLEN FER AL RIU NO SERVIRÀ DE RES

Els socialistes de Tavernes insisteixen amb la seua idea de fer un mut al marge del riu Vaca en la zona que dona a l'urbanitzacio del Vergeret.

Anem a explicar amb un exemple senzill perquè no servirà de res, o l menys perquè no es una bona solució.

Quan no plou amb una intensitat exagerada a la zona del Vergeret (part alta del embut) es matgacema aigua, però el llit del riu aigües avall te capacitat per a evacuar eixa aigua (part estreta del embut). FIGURA 1.

Quan tenim una gran gota freda, la part baixa del embut no pot evacuar-la i tenim possibilitat de riuada, per que la part baixa es estreta i amb moltes corbes. FIGURA 2.

Si feren el mur possiblement en cas de gota freda exagerada, evitarien que l'aigua anar directament a l'urbanització del Vergeret, però segur que l'aigua aniria a la part mes baixa encara que faria un altre recorregut. FIGURA 3.

La  SOLUCIÓ es sense cap dubte eixamplar la part baixa del embut.
Es a dir, la sol.lució es el projecte que el PSOE va parar quan estava al govern i que el PP no ha tingut cap intenció de portar avant.

I abans i ara els responsables del riu que es la Conederació Hidrogràica del Xuquer, mireu com te la part baixa del embut:





Menys invents i mes SENTIT COMÚ I exigir RESPONSABILITATS