15 de desembre 2014

S’ha publicat l’ordre de plurilingüisme i la consulta als pares sobre el projecte lingüístic per al 19 de desembre.



Es tracta d’una consulta telemàtica als pares i mares sobre la preferència del programa plurilingüe, per a determinar la llengua base en els centres públics d’Educació Infantil i primària.
Hi ha dos programes plurilingües:
a)   El Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià (PPEV) que té com a llengua base per a l’ensenyament el valencià.
b)    El Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Castellà (PPEC) que té com a llengua base per a l’ensenyament el castellà.
Aquesta consulta, amb l’aparença de democrática, forma part de l’estratègia dissenyada pel PP, des de fa temps, per a marginar més el valencià i per i conflictivitzar la llengua a l’ensenyament públic.
I, per a què serveix aquesta consulta si en la mateixa ordre diu que el resultat de la consulta no serà vinculant i que no es tindrà en compte el percentatge de participació dels pares? Perquè será la conselleria qui determinarà la llengua base del programa o programes d’aplicació en cada centre públic.
Però en canvi, sembla que els centres privats i concertats si que tenen competència per a determinar la seua llengua base i el seu projecte lingúístic.
En realitat, aquesta consulta a les famílies, no pretén atendre la seua demanda, la qual és totalment innecesària perquè ja es realitza en el període d’admissió de alumnat,al centre educatiu, sinó que més bé, el que pretén és conflictitivitzar el valencià a l’ensenyament i anar llevant línies en valencià.

A més a més, aquesta consulta per internet no té cap garantía de transparència, ni és gens fiable ja que només la Conselleria controlarà els resultats.