14 de maig 2012

Marga Sanz: “Rato ha de donar explicacions del que ha succeït en Bankia per a que necessite més ajudes públiques milionàries ”



Esquerra Unida assenyala que Alberto Fabra ha de “recordar que la SIP és reversible durant una dècada i, per tant, té l’obligació de seguir vetlant pels interessos de Bancaixa”
La coordinadora d’EUPV i síndica de la formació d’esquerres en Les Corts, Marga Sanz, ha demanat explicacions sobre “què ha passat en la SIP de Bankia” i ha criticat la manca d’explicacions per part de Rodrigo Rato sobre el fet que “Bankia necessite encara més injeccions de fons públics”. La diputada d’esquerres, també ha demanat explicacions al Banc d’Espanya. A més, ha criticat la designació de José Ignacio Goirigolzarri com a futur president de l’entitat. Per a Sanz, “és inassumible que una persona que ha estat rodejat per l’escàndol de la seua jubilació, siga designada per a dirigir Bankia”. El conseller d’Esquerra Unida en la assemblea de Bancaixa, Francisco Masià, demanarà explicacions en la propera reunió de l’òrgan de l’entitat sobre la situació creada per la dimissió de Rato.
La síndica d’EUPV en les Corts Valencianes i coordinadora de la formació d’esquerres ha assenyalat que “Fabra ha de recordar que la SIP és reversible durant una dècada i, per tant, té l’obligació de seguir vetlant pels interessos de Bancaixa”. També ha recordat que José Ignacio Goirigolzarri, ex conseller delegat del BBVA, va obtenir una pensió superior als 50 milions d’euros. Sanz considera que és “absolutament necessari” que Rodrigo Rato explique “per què Bankia necessitarà una altra injecció milionària de fons públics”. “La coincidència entre ambdós fets, l’anunci del Ministeri d’Economia i la dimissió de Rato, és molt sospitosa”, ha afegit.
El conseller d’Esquerra Unida en la assemblea de Bancaixa, Francisco Masià, demanarà explicacions en la propera assemblea de la entitat sobre la situació creada per la dimissió de Rato