04 d’agost 2011

UNA DIFICIL HERÈNCIA:



En la campanya electoral varem explicar la greu herència que deixava el PP per qui guanyaria les eleccions. Un Ajuntament en “fallida” (EN QUEBRA) un dèficit de mes de 4 milions d’euros i un endeutament de mes de 16 milions. Però hi havia mes coses....vegeu com governa el PP.

Les obres en l’Avinguda de la Marina.

L’obra del Pla Confiança del expresident Camps, la remodelació de l’Avinguda de la Marina de la platja (1'7 milions d'euros) s’ha paralitzat de nou. Fa cosa d’un mes ja es va patir dues setmanes de paralització en no cobrar els treballadors els sous corresponents al seu treball. Una “fallida” d’una de les empreses de la UTE que fa l’obra.

El projecte, licitació i execució és de la Generalitat, i el nou Ajuntament es troba front a un projecte que no te peus ni cap. ¿ A qui li se pot ocurrir començar un col·lector d’aigües pluvials –vertader motiu de l’obra- pel final? Eixe col·lector deu desaiguar al canal i acaba a final de l’avinguda de la Marina.

La agrupació d’empreses que estaven executant l’obra al·lega que no ha cobrat les certificacions d’obra realitzades, que la Generalitat no li paga i ja no poden resistir mes. L’Ajuntament es veu lligat per un contracte del “Plan Confianza” i no pot fer altra cosa que protestar i .....esperar.

El pàrking municipal del passeig del País Valencià.


L’Ajuntament governat pel PP va adjudicar la concessió a una UTE que com no contava amb els informes negatius dels tècnics municipals. Però el PP sap mes que tots. L’empresa adjudicatària una vegada acabada l’obra que es on es guanyava els diners va renunciar a la concessió. L’Ajuntament anterior va acudir preste al rescat dels seus amics i ara l’Ajuntament actual es qui te que veure de on trau mes de 2.2 milions d’euros que cal pagar. Hi ho tenim difícil, la situació financer de l’Ajuntament es terrible.


Les dificultats econòmiques que arrossega l’empresa constructora-concessionària, la UTE Metroval Aqua SL (formada per Metroval S.L.; Gente Urbana SL; i Maderpark 2000 SL), fa impossible de moment acabar l’obra. El deute amb proveïdors que té la concessionària està més enllà dels 1’3 milions d’euros, que sumats a més de 300.000 euros que queda d’equipament per instal·lar, faria un total sobre 1’7 milions d’euros els que té pendent de pagar la UTE L’ajuntament de Tavernes ha complit amb les obligacions de pagament que d’acord al contracte li correspon.

Els estudis financers presentats per la UTE per al concurs, eren inexistents i, fins i tot, l’informe de la intervenció va ser negatiu, amb el seu estudi economic-financer valorat amb un 0 (zero).

El govern del PP que presidia Manolo Vidal ha estat durant anys fent cas omís de les resolucions judicials i dels escrits de la Generalitat que li reclamava tornar a l'estat inicial uns aterraments en la zona de la marjal del Rafòl del nostre terme.

L’Ajuntament hereta un greu problema de dificil solució, gracies a una mala gestió del govern municipal del PP.


Malgrat els escrits i de les resolucions judicials que ordenaven la restauració, el PP de Tavernes no ha fet cas. Inclús la Generalitat ha revelat com en compter d'obligar a l'empresa dels aterraments a complir, ha intentat endarrerir l'actuació amb consultes a la conselleria de Medi Ambient sobre si el projecte de restauració s'havia de modificar.


La contestació de la conselleria el mes d'abril va ser que devia executar el projecte de restauració i no s'havia de modificar, però el passat dia 5 l'ajuntament que presidia Manolo Vidal va requerir al responsable dels abocaments que cambiara el projecte.


La Conselleria de Medi Ambient va obrir un expedient sancionador contra l'empresa responsable després de les denuncies del col·lectiu ecologista IDEA. Després d'un procés judicial pel pressumpte delicte ecològic, la resolució judicial assenyalava que les terres afectades havien de tornar a l'estat original i era l'ajuntament de Tavernes qui devia obligar a l'empresa dels abocaments a restaurar la zona.


Les obres al parc del Cantalot estan parades.


L'advocat d'IDEA, diu el diari, ha denunciat que la correspondència creuada entre la Conselleria de Medi Ambient i l'ajuntament que governava el PP fins el passat dia 11 de juny, demostra que el govern municipal que presidia Manolo Vidal porta mesos "escurriendo el bulto sin obligar a los responsables a restaurar la zona".


Ara es el nou govern municipal qui hereta una vegada mes “un marrón” que no es va menjar el PP.

L’Ajuntament anterior va contractar a presses i carreres l’obra del Parc de Cantalot, sense cap previsió de com pagar eixa obra. L’empresa adjudicatària al veure que no li pagaven les certificacions va abandonar l’obra.

Ara es el nou govern municipal qui hereta una vegada mes “un marrón” que en deixa el PP. I el pitjor es que no hi ha diners per a continuar l’obra.

CONTINUARÁ............