07 d’octubre 2015

PROPOSTA PER A LA EXECUCIÓ D'UN PROJECTE DE VIGILANCIA CONTRA ELS ROBATORIS DE TARONJA. REBUTXAT PEL GRUP COMPROMIS

EXPOSICIÓ DE MOTIUS
1.     Des de fa uns anys, molt influenciat per la crisi, estem sofrint molts robatoris de taronja. Eixa situació, a més a més agreujada pels baixos preus de compra, està portant-mos a un abandó del horts visible només fent una volteta pel terme.
2.     L'existència de empreses de compra de taronja de segona qualitat -Pelaores- fa que molta gent necessitada es dediquen a recollir taronja de terra i aprofitant la situació omplint els caixons de taronja bona.
3.     La situació, junt a la desaparició de quasi totes les empreses comercialitzadores de Tavernes, inclosa la cooperativa, ens ha portat a estar absolutament en mans del comerç al hora de vendre la taronja, que fixa preus, condicions de collita, calibres, etc.
A la vista de la situació, el Grup Municipal d’Esquerra Unida- Acord Ciutadà proposa l'elaboració d'un pla d'actuació per part del Consell Agrari Municipal basat entre altres en els següents punts:
·  Augmentar el nombre d'efectius de la policia municipal dedicats a la vigilància dels horts. Per a aquest fi, proposem organitzar la participació ciutadana en tasques que alliberen a la policia municipal i que puguen ser realitzades per la col·laboració de tots. Per exemple la vigilància del pas dels  escolars pels pas de peatons les podien fer les AMPES,
·  Realitzar controls aleatoris pels camins, demanant a tots els conductors de vehicles que porten taronja els justificants de compra i autoritzacions corresponents.

·  Realitzar controls a les empreses de compra de segona categoria, per a que justifiquen la taronja que estiguen treballant.
La proposta va ser rebutjada pel grup COMPROMIS alegant que el que proposaven ja estava fent-se. ????