22 de febrer 2013

¿Per a què ens serveix la Monarquia?




¿Per a què ens serveix la Monarquia?
L’article 56.1 de la Constitució diu :
“El Rey es el Jefe del Estado, símbolo de su unidad y permanencia, arbitra y modera el funcionamiento regular de las instituciones, asume la más alta representación en las relaciones internacionales, especialmente con las naciones de su comunidad histórica, y ejerce las funciones que le atribuyan expresamente la Constitución y las Leyes”.
Com vegeu no diu res d’anar a caçar elefants amb la seva amiga, ni de promoure tripijocs per al seu gendre. Entre les funcions que li atribueix la Constitució, quasi totes representatives, tampoc fa cap referència, al que sembla que ha estat la part més important del seu treball: Anar a safaris i cercar gangues  per Iñaki.
Com que ens costa poc el manteniment de la monarquia, i les seves filles amb l’assumpte de la crisi no arriben a final de mes, el pobre monarca ha hagut de dedicar-se a cercar-li recomanacions al gendre, entre els seus amics més aduladors, el beat Camps, la Rita i el Jaume Mata, per a que ens costara la brometa 6.5 milions d’euros.
La veritat és que llegint les atribucions i responsabilitats que té el Rei a la Constitució, ben bé podem prescindir de la Monarquia, perquè, anem a veure:
·         Què fa per a impedir que un partit es presente a les eleccions, amb finançament il·legal, com es veu amb tots els casos que té oberts el PP (Bàrcenas,  Gurtel, Brugal, ...)
·         Què fa mentre l’atur arriba las 6 milions de persones i el PP porta a cap una política econòmica i legislativa, que respon sols a una ideologia contrària al que diu la Constitució, amb l’objectiu clar de convertir els treballadors en esclaus del capital especulatiu.
·         Què fa, mentre es desmunten tots els avanços socials, mentre enfonsen tot el patrimoni públic: dependència, sanitat, ensenyament...
Si la Monarquia no té cap paper, no fa res per  intentar al menys resoldre els tres problemes més greus que tenim atur, corrupció i manteniment del Estat social i de dret, per a què collons la volem mantenir.