30 d’octubre 2012

CIRCULAR D'ESQUERRA UNIDA DEL PAÍS VALENCIÀ DAVANT DE LA VAGA GENERAL DEL 14 NOVEMBRE DEL 2012.


El pròxim 14 de novembre, la Cimera Social i els sindicats han convocat una Vaga General en el marc d'una gran mobilització europea contra les polítiques de retallades injustes, suïcides i ineficaçes, impulsades per la troica i l'únic beneficiari de la qual és el capital financer, autèntic desencadenant de la crisi.

Estes polítiques d'ajust estan provocant més depressió i més desocupació, acabant amb l'estat social i causant danys irreparables a l'economia i a les persones.

El capital, amb l'excusa de la crisi vol acabar amb les conquistes socials, els servicis públics, socials i de protecció per a fer d'ells un nou negoci, al mateix temps que la nostra exigua democràcia es veu bombardejada pels retalls en drets socials, cívics, i polítics. El deteriorament social, la pobresa i el risc d'exclusió social és cada vegada major. Avancem cap a una societat cada vegada més injusta i desestructurada, amb majors diferències de classe.

Volen acabar amb l'estat social i amb la democràcia. Volen acabar amb tot.

Esta és una vaga per a exigir el rescat de les persones i no dels bancs. Esta és una vaga per a exigir servicis públics de qualitat gratuïts i universals i protecció per als més dèbils; és una vaga per a exigir un canvi radical en les polítiques per a eixir de la crisi; és una vaga per a exigir la regeneració del sistema democràtic, volem un model de democràcia participativa on la classe treballadora i les capes populars puguen decidir sobre els assumptes que els afecten i que la democràcia representativa no es retalle i estiga al servici de la majoria, i és una vaga que exigix un altre model d'Europa, una Europa social, democràtica, dels pobles i solidària i no al servici del capital financer.

Esta vaga té raons més que suficients per a ser convocada. Serà la primera vaga ibèrica, perquè Portugal també acudirà a una VG. També ho faran Malta i Xipre.

Una vegada mes, Esquerra Unida del País Valencià estem al costat dels sindicats, estem amb la Cimera Social en esta convocatòria de Vaga General, que vol ser laboral i ciutadana. Igualment, EUPV anuncia que participarà activament en la campanya que promou la Cimera Social per a exigir la convocatòria d'un REFERÈNDUM.

Hem d'organitzar actes públics propis i unitaris, repartiment de propaganda en pobles i ciutats, assemblees en centres de treball, polígons industrials, centres d'estudi, involucrant al màxim de gent en La Vaga General, en la seua preparació i desenrotllament.

Haurem, així mateix, de coordinar els nostres treballs i participar en les accions informatives que els sindicats que desplegaran en ciutats i pobles amb actes públics per a portar la VG a l'últim racó del País Valencià.

Els grups institucionals d'EUPV, sol·licitaran davant de la corresponent institució que el 14N es facilite i garantisca el dret a la vaga dels empleats públics, evitant la realització d'activitats parlamentàries i institucionals de qualsevol tipus. Igualment, els nostres càrrecs públics el 14N faran vaga i es posaran a disposició dels sindicats per a contribuir al triomf de la VG.
Volem fer un crida al conjunt de la militància per a la seua participació activa en els piquets informatius durant el 14N i dies anteriors. La nostra organització disposarà de materials i instruments propagandístics adequats per a donar suport a tots estos treballs.
Des del més absolut convenciment que hi ha una eixida social, sostenible i d'esquerres a la crisi econòmica del capitalisme, ens veiem tots i totes en La Vaga General del 14 N.
Comissió Executiva d'EUPV