17 de juliol 2012

COMUNICAT DE LA COMISSIÓ EXECUTIVA ESQUERRA UNIDA DEL PAÍS VALENCIÀ.




Les mesures adoptades pel Consell de ministres descarreguen de forma brutal el pes de la crisi sobre els treballadors i treballadores, sobre els sectors populars, especialment entre els empleats públics, persones en desocupació i  jubilada.

Són mesures que atempten contra la democràcia, contra els fonaments que van fer possible l'actual marc constitucional i les normes de convivència de què ens hem dotat, principalment la negociació col·lectiva.

Són mesures preses pel Govern del PP en contra dels interessos del 99% de la població, en el marc de la filosofia que van pactar PP i PSOE en la reforma exprés de la Constitució: fer del pagament del Deute Públic l'objectiu prioritari del Govern. Un deute que considerem il·legítim en aquella gran part que ha anat a finançar el deute de les entitats financeres. En conseqüència, exigim una auditoria del deute públic espanyol

Les 32 mesures del memoràndum de l'ECOFIN que han vingut de la mà de la intervenció del sistema financer per part de la UE, es portaran avant basant-se en el dolor, la pobresa, i la desesperació de la gent. Mesures, que en absolut milloraran la situació de les persones en l’atur, al contrari, destruiran més ocupació.

Estes mesures són especialment lesives per al País Valencià, que ja patix unes taxes de desocupació i de pobresa, per damunt de la mitjana estatal, i una profunda depressió econòmica que afecta tot el teixit productiu. Tot això, amb un Consell intervingut pel Govern central per la ruïna dels comptes públics i l'absència d'entitats financeres en què recolzar-se.

El Partit Popular està buidant de contingut la democràcia i vol acabar amb la democràcia mateixa. La reducció del nombre de regidors i les mesures adoptades en el nou Projecte de Llei de Bases de Règim Local, suposen un reforçament del bipartidisme i una restricció de la democràcia i l'autonomia dels ajuntaments.

El recurs a l'aval del Rei, de l'Església Catòlica i de la CEOE, demostra que els sobra la Constitució de 1978 i que han obert un altre procés constituent autoritari i per decret. Si el PP i el seu govern han apel·lat al seu suport, nosaltres apel·lem a la ciutadania. Exigim un referèndum sobre estes mesures, que en absolut es van contemplar en el programa amb què el PP es va presentar a les eleccions, o la dimissió de Rajoy i la convocatòria d'eleccions anticipades.

Davant de l'estat d'excepció política i social que vivim, cridem a la mobilització de la societat per a derrotar el Govern i les seues polítiques.

Cridem a tots els nostres afiliats i afiliades, a tota la gent d'esquerres, a tota la població a participar activament en les mobilitzacions convocades pels sindicats per al pròxim dia 19 de juliol i a preparar les accions generals que, sens dubte, seran convocades a la tardor.

De forma immediata EUPV –igual que totes les federacions d’IU-  eixirà al carrer, amb el seu perfil i la seua proposta per a explicar-la a la ciutadania:

·         El dia 20 de juliol càrrecs públics autonòmics, la direcció federal i el Grup parlamentari del Congrés, realitzaran un acte de protesta davant del palau de la Moncloa.
El dijous 26 de juliol cada col·lectiu eixirà al carrer, en el moment que estime mes oportú perquè tinga la major repercussió ciutadana i social, explicant la nostra proposta enfront de les mesures del Govern i arreplegant firmes pel Referèndum.

Cridem a organitzar esta resposta treballant amb totes les persones afectades per les mesures d'ajust, pel neoliberalisme. És l'hora de l'alternativa que cal construir des del carrer i les institucions, reforçant l'organització, i sumant i guanyant suports.



València, 17 de juliol del 2012.