15 de maig 2012

Crida a pares i mares a no portar als fills i filles a l'escola els dies de vaga



15-05-2012. FAPA-València mostra el seu suport a la convocatòria de vagues en l’ensenyament públic convocades per les pròximes setmanes: "Quan s’ataca l’escola pública, s ‘està atacant el dret a l’educació de l'alumnat i el seu futur".

La presidenta de FAPA-València, Remei Santacatalina, ha mostrat el seu suport aquest matí a les vagues en l’ensenyament públic, convocades per les pròximes setmanes per les condicions laborals del professorat. Aquestes condicions repercutiran negativament en l’atenció a l’alumnat. La federació de pares i mares d’alumnes s’ha compromés a difondre a totes les AMPA la convocatòria de vagues per als pròxims dies 16, 17, 22, 23, 30 i 31 de maig i demanar així als pares i mares que no porten als seus fills i filles eixos dies a l’escola, a més de la seua màxima participació en les manifestacions que es convoquen.

Per a complir amb este objectiu, des de FAPA-València s’enviarà un document a cada una de les AMPA explicant els motius pels quals recolza les vagues i encoratjant als pares i mares a secundar-la.
Els pares i mares dels centres públics donen el seu suport perquè consideren que s’està atacant el dret a una educació pública i de qualitat i l’accés de tot l’alumnat en igualtat d’oportunitats i sense cap discriminació a tots els nivells de l’etapa educativa. En FAPA-València són conscients que quan s’ataca l’escola pública, quan es redueix el professorat d’un centre educatiu, quan empitjoren les seues  condicions de treball s ‘està atacant el dret a l’educació de l'alumnat i el seu futur; a més, es redueix la possibilitat que l’alumnat siga atés adequadament.
En definitiva, és la brutal retallada dels serveis públics el que importa i preocupa, i com l’administració pública valenciana, i també estatal, entén l’educació pública com a despesa i no com a inversió de futur.