05 de febrer 2012

Esquerra Unida denuncia la negativa del PP a les compareixences de Francisco Camps, Gerardo Camps i els ex directors de CACSA sobre l’Institut Nóos



Ignacio Blanco: “El PP imposa el seu criteri en la Mesa de Les Corts en contra de la transparència i els drets dels diputats a exercir la funció de control”.
 El grup parlamentari d’Esquerra Unida ha rebut la negativa de la Mesa de Les Corts a tramitar dues peticions de reunió de la Comissió d’Economia perquè compareguen l’ex president de la Generalitat, Francisco Camps, i l’ex conseller d’Economia, Gerardo Camps, així com els ex directors de CACSA, José Manuel Aguilar i Jorge Vela, per a explicar les relacions entre la Generalitat i CACSA amb l’Institut Nóos. “Ens sembla una burla i una presa de pèl que amaga l’opacitat del Consell sobre els seus pagaments a Iñaki Urdangarín, i per això presentarem un recurs de reposició”, anuncia el portaveu adjunt d’Esquerra Unida a Les Corts, Ignacio Blanco.
La denegació de la tramitació de les sol·licituds d’Esquerra Unida ha sigut presa per la “majoria dels membres” en la Mesa de Les Corts, argumentant que Francisco Camps, Gerardo Camps, Manuel Aguilar i Jorge Vela “no ostenten en el moment actual responsabilitats que els facen competents en la matèria objecte de la sol·licitud”. En opinió del diputat Ignacio Blanco, “aquesta negativa és absurda perquè l’apartat Tercer de l’article 44.1 del Reglament de Les Corts és nítid al respecte i deixa clar que qualsevol persona pot comparèixer si així ho decideixla Comissió, tal com demanàvem en les nostres sol·licituds”.
 Davant la no admissió a tràmit d’aquestes iniciatives parlamentàries, Esquerra Unida presentarà un recurs de reposició, argumentant que els raonaments de la Mesa no s’ajusten al Reglament de Les Corts, i tornant a sol·licitar que la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda es reunisca per a estudiar les compareixences. “Francisco Camps, Gerardo Camps, Manuel Aguilar i Jorge Vela han de donar explicacions personalment davant Les Corts sobre els convenis amb Iñaki Urdangarín, perquè van ser ells els que van ordenar o executar la seua realització, i no té sentit que ara li vulllguen carregar el mort a altres”, conclou el diputat Ignacio Blanco.