21 de setembre 2011

UNES FESTES POPULARS

El nou Ajuntament de l’Acord per Tavernes , a tornat –dins del que era possible- a fer unes festes populars. Hem recuperat alguns actes del passat que li agraden al poble, i hem mantingut d’altres que estan a l’essència del que son les festes del poble.

Molt bé pel nou Ajuntament. Però cal fer alguna reflexió sobre alguns dels actes i algunes actituds per a millorar la festa.

La joventut te una participació mínima i concentrada al pavelló multi usos. Centrada en l’alcohol i prou droga. Es una situació que cal canviar buscant el diàleg i la participació dels joves.

Hi ha actes de molt d’èxit que convé anar actualitzant, no es convenient que any darrere any siga tan repetitiu. I tot això cal anar pensant-ho ja, al temps que preparem el pressupost municipal de 2012. Perquè per desgracia va a ser uns pressupostos restrictius i el pressupost de festes també te que disminuir. I sols es pot aconseguir augmentant la participació i disminuint les contractacions.

No devem consentir un any mes que per a divertir-nos deixem el poble fet una merda. Cal fer treball de conscienciació per a que tots entenguem, que es compatible pasar-ho be i utilitzar papereres i contenidors. Dona vergonya passejar pel poble a la matinada i veure la quantitat de caixes de pizzes, vidres, papers i bosses de plàstic que hi ha per tot arreu. I això costa diners. Diners que paguem entre tots els que després ens queixem de les taxes que tenim que pagar. La “batucada” tan pobra està de sobra, y me val una actuació dels alumnes de l’escola de ball.

Qüestió a part mereix les relacions amb l’església. Ningú nega que es un poc burrot, però es ben cert que no diu ninguna mentida i l’astracanada es un humor ben valencià. L’església no munta cap numeret quan vegem contínuament humoristes masclistes, que no respecten a les dones....com Arévalo. Segur que amb aquest no hagueren protestat. Per altra part, ningú té l’obligació de anar-hi a la plaça a escoltar-lo.

La Corporació Municipal tampoc deu anar a l’església com a representants del poble. Per si no estan enterats en la Constitució es separa clarament l’església del estat, encara que no es no te massa a la vista dels representants que tenim. Per això supose que no han assistit als actes del Ramada, ni als de l’església evangèlica, ni als dels testics de jehová, ni..... o han anat a arreplegar algun vot?

L’església mereix l’atenció normal com ho mereixen totes les religions però no representen a TOT el poble, -encara que durant el franquisme ho pareguera-y la Corporació només deu anar com a representant del poble allà on esta present tot el poble sense distinció de ideologies.

Per a que tots respectem a l’església catòlica encara estem esperant una reflexió col·lectiva de la seua actuació quan passejaven baix pali al dictador, per no recordar a l’ inquisició.....